OS KOVO: Děti se zrakovým postižením řádily v Clarionu

05.03.2020 19:38

Malí princové, draci, vodníci a různé další pohádkové bytosti obsadily ve středu 4. března téměř přesně po roce znovu jeden z kongresových sálů českobudějovického hotelu Clarion.

OS KOVO: Děti se zrakovým postižením řádily v Clarionu
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

Konal se zde totiž další ročník už tradičního karnevalu, který pro své děti a jejich kamarády pravidelně v Clarion Congress hotelu v Českých Budějovicích pořádá speciální Mateřská škola pro zrakově postižené Zachariášova České Budějovice.

O programové překvapení se tentokrát svým vystoupením postaral Divadelní spolek Vltavan. Překvapení, spokojenost, smích a šťastné úsměvy dětí byly opět největší odměnou nejen pro rodiče a personál školky, ale také pro její partnery, mezi které dlouhodobě patří Odborový svaz KOVO. Jihočeské regionální pracoviště nejsilnějšího tuzemského odborového svazu letos už počtvrté přispělo na karneval, tentokrát s podtitulem „Z pohádky do pohádky“, věcnými dárky do tomboly a soutěží.

„I malá pomoc je pro nás významná a jsme rádi, že do mimoškolních aktivit se zapojují ochotně rodiče i partneři školy. Vedle určité hmotné podpory školy tuto pomoc bereme jako vyjádření přízně a ocenění práce celého našeho kolektivu,“ uvedla ředitelka školy Jana Michalová.

Mateřská škola pro zrakově postižené v Zachariášově ulici v Českých Budějovicích je jedinou speciální mateřskou školou svého druhu v regionu, a jejím zřizovatelem je Jihočeský kraj. Vedle své základní činnosti plní také se spádovostí pro celý region úlohu speciálního pedagogického centra pro zrakově postižené. Škola se nachází v klidné vilové části centra města s dobrou dopravní dostupností.

„Stavebním kamenem činnosti odborů je solidarita, a to v širším smyslu. Tedy nejen mezi vlastními členy a zaměstnanci firem, v nichž působíme, ale v tomto případě třeba i drobnou podporou mateřské školky, jejíž práce si velice vážíme. Považujeme to za určitou formu poděkování všem, kteří s dětmi s vadami zraku pracují,“ konstatovala vedoucí Regionálního pracoviště OS KOVO v Českých Budějovicích Pavlína Jirková.

Pět tříd Mateřské školy pro zrakově postižené navštěvuje v současné době 60 dětí. Personál školy tvoří 25 lidí s různou délkou úvazku, 12 z nich jsou pedagogičtí pracovníci.

Podle jihočeského zmocněnce OS KOVO Jana Janouška si speciální mateřinka, která je jediným předškolním zařízením svého druhu v regionu, zaslouží mimořádnou pozornost. „Práce s tak malými dětmi, které navíc trpí různými druhy očních vad, je nesmírně náročná. Naše, byť symbolické, poděkování je tak určitě na místě,“ řekl Janoušek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…