Obce získaly od ÚZSVM zdarma pozemky v hodnotě více než 780 tisíc korun

29.03.2021 21:20

ÚZSVM v Ústí nad Labem zdarma převedl do vlastnictví čtyř obcí pozemky v hodnotě 784 450 Kč, které byly původně zapsány na neznámého vlastníka, na neexistující státní organizaci, nebo byly již pro státní organizaci nepotřebné.

Obce získaly od ÚZSVM zdarma pozemky v hodnotě více než 780 tisíc korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Sedm pozemků o celkové výměře 919 m2 převedl ÚZSVM statutárnímu městu Ústí nad Labem. Jedná se o pozemky ležící pod tělesy komunikací. ÚZSVM je získal od Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Dva malé pozemky o celkové výměře 31 m2 nově rozšířily majetek městu Jiříkov. Pozemky se nacházejí na hranici České republiky a Spolkové republiky Německo (SRN) a jsou zastavěny místní komunikací. Před převodem byly v katastru nemovitostí zapsány na neznámého vlastníka. Při prověřování nabývacích titulů bylo zaměstnanci ÚZSVM zjištěno, že se tyto pozemky původně nacházely na území SRN. Na základě smlouvy uzavřené mezi ČR a SRN o hraničním dokumentárním díle společných hranic se staly vlastnictvím ČR, ale zůstaly zapsány na neznámého vlastníka. Jedná se tak o dohledaný majetek, o němž se zjistilo že s ním nehospodaří žádná organizační složka ani státní organizace. Jejich převodem do vlastnictví města tak zároveň došlo ke sjednocení vlastníka pozemku s vlastníkem tělesa komunikace.

Další pozemek původně zapsaný v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka nyní vlastní Česká Kamenice. Pozemek o rozloze 308 m2 leží v okrajové části obce a nachází se na něm náletové neudržované keře. Při prověřování majetkoprávních vztahů v minulosti bylo zjištěno, že dnešní pozemek vznikl z části původní pozemkové parcely, která byla veřejným statkem. Pozemek je tak dohledaným majetkem státu.

Pozemek o výměře 177 m2 je nově ve vlastnictví obce Povrly. Tento pozemek leží pod tělesem komunikace ve vlastnictví obce. Před převodem byl pozemek v katastru nemovitostí zapsán na dnes již neexistující státní organizaci Vodohospodářské stavby Děčín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…