Obráběcí stroj WeldPrint 5AX bude mít světovou premiéru

05.04.2017 11:25

Společnosti Kovosvit MAS se daří v plné míře realizovat projekty technického rozvoje a rok 2017 je i díky tomu možné nazvat rokem inovací a nových výrobků.

Obráběcí stroj WeldPrint 5AX bude mít světovou premiéru
Foto: Kovosvit MAS
Popisek: Kovosvit MAS, ilustrační foto.

Z celé škály projektů je nutno zmínit zejména nový obráběcí stroj WeldPrint 5AX, umožňující hybridní výrobu kombinující operace obrábění a navařování kovu. Jedná se o první stroj v kategorii Hybrid Manufacturing vyvinutý plně v ČR. Na vývoji tohoto spolupracuje Kovosvit MAS s ČVUT.

Tento stroj bude podle plánů uvolněn k prodeji v průběhu roku 2018. V letošním roce se společnost soustředí na testování technologie na reálných aplikacích z průmyslu a zároveň hledá vhodné aplikace z řad svých zákazníků, pro které by mohla kooperačně vyrábět. Již nyní se rýsuje řada obchodních příležitostí, v nichž může Kovosvit MAS s tímto strojem uspět.

Kromě této unikátní technologie uvede Kovosvit MAS v letošním roce na trh také nové 5osé obráběcí centrum MCU 450, inovaci 3osého vertikálního centra MCV800 a inovaci univerzálního soustruhu MT550.

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.

Společnost má 77letou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září letošního roku vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATIONS. Přestože INDUSTRY INNOVATIONS spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…