Olympijskou sezónu odstartují na Lipně dračí lodě

19.05.2016 15:16

Tradičním závodem dračích lodí odstartuje v sobotu v Lipně nad Vltavou výjimečná hlavní sezóna, jejímž vrcholem bude srpnový Olympijský park při hrách v brazilském Rio de Janeiru. Návštěvníci nejvyhledávanější jihočeské destinace se však mohou těšit i na celou řadu novinek a dalších akcí.

Olympijskou sezónu odstartují na Lipně dračí lodě
Foto: Lipensko, s.r.o.
Popisek: Dračí lodě.

„Už nyní zaznamenáváme velký zájem o zahájení sezóny a na dračí lodě se hlásí desítky posádek. Dračí lodě na Lipně nejsou jen závodem, ale také velkou show,“ uvedla Eva Černíková ze společnosti Lipensko. Kromě atraktivního závodu dračích lodí nabídne první akce také celou řadu soutěží a her. Na programu je vystoupení kapel, šermířské souboje a například také pohádka.

Turisté, kteří zamíří v hlavní sezóně na Lipno, se však dočkají i celé řady novinek a vylepšení. „Chystáme animace s Lišákem Foxem na každý den, ale také pro dospělé, kteří si mohou vyzkoušet jógu, kruhový trénink, nebo běh pro zdraví. V kempu Modřín už přibyly jurty i rodinné stany, všichni se také mohou vydat na novou pěší vyhlídkovou trasu, nebo dvě trasy v bike parku,“ konstatovala Černíková.

Mezi další významné akce, které lákají turisty, pak patří také Slavnosti dřeva, jež se uskuteční 11. června u Stezky korunami stromů. Děti se budou bavit s lišákem Foxem a diváci spatří i vrchol dřevorubeckého umění při show Stihl Timberports series za účasti vicemistra světa Martina Komárka. „Na červenec jsme přesunuli další tradiční akci a to sice Lipno Sport Fest, který bude znovu plný závodů, kurzů i významných osobností,“ upozornila Černíková.

Olympijský park přiláká tisíce lidí

Nejvíce návštěvníků však na Lipno přijede v srpnu, kdy od 5. do 21. srpna vyroste na březích lipenské nádrže Olympijský park. Lipno se bude inspirovat olympijskými hrami v Rio de Janeiro a turisté z celé republiky i ze zahraničí se dočkají nepřeberného množství atrakcí. „Těšíme se na olympijskou atmosféru. Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet celou řadu olympijských, ale také neolympijských sportů. Fandit díky velkoplošným obrazovkám našim sportovcům a úspěšní olympionici dorazí i přímo na Lipno,“ konstatovala Černíková. Olympijský park nabídne také koncerty, zábavu a hry pro celé rodiny i další doprovodný program. Park u Lipna chystá Český olympijský výbor a bude také vyvrcholením celoroční kampaně Jižní Čechy olympijské.

„Zvu všechny fanoušky a hlavně rodiny s dětmi, aby přijeli v srpnu na Lipno a užili si léto naplno se sportem a olympijskou atmosférou. A mám skvělou zprávu pro všechny návštěvníky: vstup do Olympijského parku bude zdarma,“ řekl marketingový ředitel ČOV Marek Tesař.

Obdobná akce se konala při zimních olympijských hrách v Soči, v Praze na Letné a navštívilo jí přes 400 tisíc lidí.

Premiéra Gigathlonu v Česku

Po srpnové megaakci však sezóna u Lipna ani zdaleka nekončí. Hned o prvním zářijovém víkendu přijedou od 2. do 4. září gigathleti, tedy borci, kteří zvládají v jednom závodě běh, plavání, silniční a horskou cyklistiku i inline bruslení. „Jedná se o kombinaci pěti oblíbených sportovních disciplín, které se jedou v různém pořadí po dva soutěžní dny, a to jako závod pětičlenných týmů, dvojic i jednotlivců,“ zve všechny hlavní organizátor Gigathlonu Czech Republic Jan Plachý. V září se také uskuteční den s Integrovaným záchranným systémem, nebo Lipenský KOLO-toč, který je zařazený do projektu Jižní Čechy olympijské.

Výhody přináší karta Lipno.card

Letní sezónu si návštěvníci ještě více užijí s oblíbenou kartou hosta Lipno.card. „Ta nabízí celou řadu výhod a například v době konaní Olympijského parku, bude platit jako jízdenka na dopravu po Lipnesku,“ zmínila Martina Přibylová z marketingu společnosti Lipno Servis s tím, že výhody mohou majitelé této karty čerpat na všech největších atrakcích v Lipně nad Vltavou. Mezi hity sezóny bude znovu patřit i Stezka korunami stromů s výhledem až na vrcholky Alp, místní aquapark, nový bike park i další. „Lipno.card lze získat od ubytovatelů, které může každý najít přes www.lipno.info, nebo je v nabídce v Infocentru Lipno a v dalších prodejních místech,“ dodala Přibylová.

Partnerem akce Zahájení letní turistické sezóny je:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…