Oprava mostu zkomplikuje dopravu mezi Jabloncem a Vratislavicemi

04.10.2014 19:49

K úplné uzavírce mostu na silnici I/14 přes Lužickou Nisu v Liberecké ulici v Jablonci nad Nisou, u okružní křižovatky Tovární směrem na Proseč nad Nisou a Vratislavice nad Nisou, dojde od pondělí 6. října 2014. Omezení potrvá do pátku 7. listopadu 2014.

Oprava mostu zkomplikuje dopravu mezi Jabloncem a Vratislavicemi
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

Důvodem uzavírky jsou nutné údržbové práce, konkrétně bude provedena izolace klenby mostu a rekonstrukce vozovky. Odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje (KÚ LK) upozorňuje řidiče, že uzavírka zkomplikuje situaci na silnici spojující Jablonec nad Nisou s Libercem přes Vratislavice nad Nisou.

„Zhotovitel stavby po jednání s Krajským úřadem LK bude na stavbě pracovat i o sobotách, čímž se termín celé uzavírky zkrátí o týden oproti původnímu plánu,“ řekl vedoucí odboru dopravy KÚ LK Jan Čáp tím, že řidiče a občany dotčených míst žádá o shovívavost a pochopení.

Objízdné trasy pro automobily do 3,5 tuny budou vedeny ve směru z Liberce do Jablonce nad Nisou přes ulice Plynární, Pasířská, Havlíčkova, Vodní a U Nisy. V opačném směru je objízdná trasa vedena po silnici III/29024 (ul. Tovární, Ladova), dále po Belgické ulici a přes Kunratice do Liberce.

Vozidla nad 3,5 tuny mají objízdnou trasu stanovenou přes silnici I/65 (směr Rychnov) a rychlostní silnici R 35.

Autobusová doprava povede obousměrně po provizorně upraveném tramvajovém mostu. Autobusy tak budou najíždět a opouštět tramvajový pás u firmy ALMIO a na křižovatce ulic Liberecká a Plynární. V těchto místech je proto potřeba dbát zvýšené pozornosti a řídit se přechodným dopravním značením, aby nedocházelo k dopravním nehodám. Podobná situace je i v Liberecké ulici „u Černobylu“, kde nyní náhradní autobusová doprava X11 zastavuje z důvodu bezpečnosti chodců na zastávce tramvaje a projíždí po tramvajovém pásu.

Cestujících veřejnou linkovou dopravou se uzavírka nedotkne. Linkovým autobusům, které neobsluhují zastávky mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, bylo doporučeno použít alternativní trasu přes Kunratice a Mšeno nad Nisou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…