Opravy Hlucháku pokračují, obchodní akademie se může stěhovat na podzim

28.07.2015 7:33

Rekonstrukce historické budovy bývalého Ústavu hluchoněmých je v letních měsících v plném proudu. Na budově probíhají vnitřní i venkovní práce. Probíhá také veřejná zakázka na vybavení interiéru nábytkem pro potřeby školy. Do nového by se tak hradecká obchodní akademie mohla nastěhovat na podzim.

Opravy Hlucháku pokračují, obchodní akademie se může stěhovat na podzim
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Na opravě bývalého Ústavu hluchoněmých se pracuje dle harmonogramu, který byl vzhledem k dodatečným restaurátorským pracím prodloužen z původního termínu konce září na konec října 2015,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc po dnešním jednání Rady, kde bylo prodloužení termínu schváleno.

Rekonstrukce bývalého „Hlucháku“ je jednou z největších letošních krajských investic a obsahuje rozsáhlé vnitřní i venkovní práce. V současné době se v budově pokládá historická dlažba a parkety, dodělávají se omítky a nátěry, v kapli pak probíhají restaurátorské práce. Zvenčí se dodělává oprava fasády, oprava oken a v příštím týdnu by měla být hotová nová střecha. „Předpokládáme, že tyto práce by měly finišovat v průběhu srpna, v září by mělo být vše zkompletováno a v říjnu bude naplánována kolaudace,“ doplnil hejtman Franc.

V současné době také běží veřejná zakázka na vnitřní vybavení interiéru nábytkem pro potřeby školy. Nyní probíhá hodnocení a smlouva na dodávku by měla být podepsána v srpnu. „Do nově zrekonstruovaného Hlucháku se přestěhuje hradecká Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola ze současných prostor z budov V Lipkách a ve Stěžerách, kde je škola v nájmu. Se stěhováním počítáme po dokončení oprav na podzim,“ uvedla krajská radní pro školství Táňa Šormová.

Celkové náklady na rekonstrukci historické budovy bývalého Ústavu hluchoněmých jsou asi 70 milionů korun bez DPH, z toho necelých 45 milionů korun pokrývá dotace z ROP Severovýchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…