Orka Ventures se stává hrdým členem obchodní komory severských států v České republice

22.10.2020 16:29

Orka již od roku 2017 úspěšně působí na Islandu a v Dánsku, kde poskytla úvěry za 130 milionů EUR. Expanze do Švédska je proto logickým krokem v rámci rozšiřování obchodních aktivit v severní Evropě. Severská obchodní komora v ČR funguje od roku 1995 a jejím hlavním posláním je pomoci tuzemským firmám se zakázkami na švédském trhu, ale nejen tam. V současnosti sdružuje komora přes 160 firem, které dohromady zaměstnávají bezmála 60 000 lidí.

Orka Ventures se stává hrdým členem obchodní komory severských států v České republice
Foto: Orca Ventures
Popisek: Logo Orca Ventures

“Švédové si, stejně jako Islanďané či Dánové, obecně potrpí na reference, proto jsme o členství v komoře velmi stáli. Naše zapojení je pro všechny potvrzením, že jsme seriózním partnerem. Zároveň se tím dostaneme do širšího povědomí, kontaktu s potenciálními investory, čímž navážeme a rozšíříme další důležité obchodní vazby,” nadšeně členství hodnotí ředitel Orka Ventures Ondřej Šmakal.

Orka Ventures je mladá, technologicky orientovaná společnost, které se daří stále lépe. Vděčí za to i minimálním nákladům na vlastní lidské zdroje, neboť většinu procesu obstarávají počítače. To dává Orce možnost adaptovat se na téměř libovolný trh, neboť – zjednodušeně – stačí obchodní model jen lokalizovat a veškerá vylepšení probíhají centrálně.

“Úplně bez lidí to samozřejmě nejde, neboť potřebujeme místní zákaznický servis - obchodníky i operátory, je však pravda, že pro tři země nám bohatě stačí jediné technologické a vývojové centrum v Praze, které dále rozšiřujeme podle toho, jak rostou naše aktivity. Orka Ventures řídí severské země z Prahy, členství v obchodní komoře je proto úplně logické. Navíc se v příštích 5 letech chystáme z Čech investovat na fintech trzích severní Evropy nižší jednotky miliard českých korun,” dodává generální ředitel Ondřej Šmakal.

Orientace fintech společnosti Orka na země severní Evropy vyplynula zejména z pokročilé digitalizace jak tamní společnosti, tak také státní správy. Podnikání je tak mnohem méně rizikové, neboť jsou snadno elektronicky dostupné různé registry a databáze, což v kombinaci s více jak 90% rozšířením internetu dělá tyto země transparentní a pro byznys velmi přívětivé. Orka na Islandu poskytuje spotřebitelské úvěry pod značkou NúNú (jen za letošek téměř 92 tisíc úvěrů) a nově i v Dánsku pod značkou Brea. Dohromady už poskytla 1 milion úvěrů za 128 milionů EUR. V zimě letošního roku se mimo jiné připravuje spuštění nebankovní mobilní aplikace, a ve spolupráci s Mastercard také vydání platebních karet Orka.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…