Ovocná chuť jižní Francie

29.07.2015 12:37

Příjemné teplé počasí, sluníčko, modrá obloha a spousta čerstvého šťavnatého ovoce! To je představa ideálního léta se sezonními specialitami francouzského pekařství PAUL.

Ovocná chuť jižní Francie
Foto: Pekařství Paul
Popisek: Borůvkový koláč, Pekařství Paul

Jemné šťavnaté meruňky a sladké borůvky plné letní chuti – dvě hlavní ingredience lahodných výrobků, které specielně na léto pro své zákazníky připravilo francouzské pekařství PAUL. 

Začněte svůj letní den třeba Angličankou s meruňkami, křupavým zákuskem z listového těsta s pudinkem a čerstvými meruňkami.

Nebo ochutnejte nový poctivý Meruňkový jogurt s meruňkovým pyré a kousky sladkých meruněk. Meruňky patří mezi typicky letní ovoce, proto vás určitě skvěle naladí, i když zrovna nemáte dovolenou ani prázdniny. Nejenže výborně chutnají, ale obsahují také celou řadu vitamínů a minerálů. Významný je například obsah betakarotenu a draslíku.

Máte raději lesní plody, než ty ze zahrádky? Pak vás určitě potěší borůvkové speciality z pekařství PAUL, například Borůvkový koláč z křehkého listového těsta je plněný pudinkovým krémem a spoustou celých borůvek.

Zkusit můžete i lahodný Borůvkový Eclair. Nevíte, co je Eclair? Typický francouzský zákusek ve tvaru „banánku“ z odpalovaného těsta, bohatě plněný krémem a zdobený sladkou polevou. Ještě váháte? Tak vězte, že i konzumací borůvek a výrobků z nich zajistíte svému tělu bohatou dávku antioxidantů a minerálů, především železa. A co teprve ta skvělá chuť!

                                      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…