Palác Koruna na Václavském náměstí nabízí koncerty i lekce tance zdarma

23.09.2013 9:48

Projekt Koruna Palace Culture má za cíl oživení centra Prahy; chce být místem, kde se lidi rádi zastaví a budou vnímat kulturu v jedinečném prostoru pasáže.

Palác Koruna na Václavském náměstí nabízí koncerty i lekce tance zdarma
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Chystají se nejen koncerty, ale i výstavy, taneční vystoupení a krátké lekce swingu, stepu a tanga. A to vše zdarma pro širokou veřejnost! Nová sezóny bude zahájen v úterý 24.9. v 19:00 večerem argentinského tanga.

Palác Koruna, krásná secesní budova stojící v dolní části Václavského náměstí, se pyšní bohatou kulturní minulostí. Byla postavena před 100 lety jako multifunkční prostor, a nyní se snaží obnovit kulturní tradici a stát se opět oblíbeným místem setkávání lidí.

Letos se v pravoúhlé pasáži  paláce, v tzv. oktagonu, již uskutečnilo několik zajímavých koncertů zahraničních hvězd (např. cellistky Lori Goldston, bývalé členky kapely Nirvana, nebo kanadské pianistky Dana Reason).

“Zveme k nám návštěvníky, aby zpomalili a objevovali tento prostor, kde můžou sdílet emoce skrz hudbu, umění a komunikaci mezi sebou .” říká Cynthia Valdecadena, ředitelka projektu Koruna Palace Culture. “Pasáž může být jedinečným zážitkem, který může trvat třeba i jen minutu cestou do práce, nebo celý koncert. Věříme, že i tyto malé ‘mikromomenty’ mají sílu změnit naše vnímání a zlepšit život nás všech.”

Novou sezónu chtějí organizátoři otevřít večerem argentinského tanga  v úterý 24. 9. v 19:00. Při té příležitosti vystoupí kapela Escualo tango, která se zabývá interpretací skladeb Astora Piazzoly, známého svojí netradiční fúzí jazzu, argentinského folklóru a klasické hudby. Zároveň se návštěvníci můžou pohledem pokochat na profesionální tanečníky argentinského tanga (a současně učitele ve studiu Buenos Aires Tango Praha) a zájemci si budou moci pod vedením těchto učitelů vyzkoušet i základní kroky a figury argentinského tanga.

Do konce roku jsou naplánované koncerty zajímavých českých i zahraničních muzikantů, například nové impro-elektro-jazzové trio polského pianisty Nikoly Kolodziejczyka. Kromě koncertů Palác Koruna přinese i taneční vystoupení, základní kurzy tanga, stepu nebo swingu, ale také výstavy. Aktuálně si můžete  prohlédnout obrazy malířky Ivany Kotýnkové ve výlohách v pasáži Paláce Koruna od ulice Na Příkopě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…