Pardubický kraj: Čtyřicet procent z výnosu areálu Tesly půjde na dopravní napojení nemocnice a parkování

20.10.2018 10:07

Zastupitelstvo Pardubického kraje schválilo uzavření smlouvy o vzájemné spolupráci mezi krajem a statutárním městem Pardubice, jejímž cílem je vybudování kvalitní veřejné dopravní infrastruktury v oblasti areálů Tesly Kyjevská a Pardubické nemocnice.

Pardubický kraj: Čtyřicet procent z výnosu areálu Tesly půjde na dopravní napojení nemocnice a parkování
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Pardubický kraj celý areál Tesly Kyjevská před šesti lety převedl bezplatně na město. Jedna z podmínek převodu byla i vyřešení kapacitního napojení krajské nemocnice, které je dlouhodobě špatné,“ připomíná hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

V létě letošního roku zastupitelstva města i kraje schválila a zpřesnila podmínky převodu v dodatku ke smlouvě z roku 2012. „V něm se Statutární město Pardubice zavazuje, že zajistí vybudování mimoúrovňového sjezdu, resp. odpovídajícího kapacitního dopravního napojení z nadjezdu u Nemocnice Pardubického kraje, a. s., a vybudování nových parkovacích míst v areálu bývalé Tesly Pardubice pro návštěvníky nemocnice,“ uvádí hejtman Netolický. Městem nedávno vysoutěžený developer (společnost Linkcity) část tohoto závazku přebírá na sebe.

Smlouva o spolupráci je po městském zastupitelstvu nyní schválená i krajskou samosprávou. „Definuje principy spolupráce a závazky města i kraje. Město Pardubice se tu zavazuje převést 40 procent z kupní ceny areálu na účet Pardubického kraje a ten se poté zavazuje všechny tyto prostředky použít na spolufinancování dopravních staveb v lokalitě Pardubické nemocnice včetně výstavby parkovacího domu uvnitř nemocničního areálu,“ vysvětluje 1. náměstek hejtmana Roman Línek, který za Pardubický kraj vedl jednání s městem a materiál na zastupitelstvu předkládal.

„Jakmile bude Pardubický kraj znát očekávané datum dokončení nových parkovacích kapacit v areálu Pardubické nemocnice, odešle městu písemnou výzvu. Město bude mít rok na to, aby zavedlo na území městského obvodu Pardubice IV. v části Pardubicky včetně ulice Kyjevská nový režim parkování, který ulehčí situaci lidem, kteří tu bydlí,“ uvádí Línek další benefit této spolupráce, tentokrát pro rezidenty.

Uzavření smlouvy předcházela řada jednání a v současné době je již vybraná varianta dopravního napojení. „Okružní křižovatka vznikne na samotném nadjezdu a z ní bude svedena doprava k novému hlavnímu vjezdu do nemocnice v místě nynější dolní brány. Zde bude umístěn i nový parkovací dům,“ informuje Línek o dohodě kraje, města i nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…