Pardubický kraj: Tresty za nesplněné kvóty v Evropském výboru regionů neprošly

12.05.2017 17:38

Dnes skončilo v Evropském parlamentu třetí letošní zasedání Evropského výboru regionů. Zástupci regionů a měst ze zemí Evropské unie na něm v rámci 23 projednávaných bodů také diskutovali s předsedou Evropského parlamentu Antoniem Tajanim, místopředsedou Evropské komise Jyrki Katainenem v jehož gesci jsou pracovní místa, růst investic a konkurenceschopnost, či komisařem pro rozpočet a lidské zdroje Güntherem Oettingerem.

Pardubický kraj: Tresty za nesplněné kvóty v Evropském výboru regionů neprošly
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Výbor přijal klíčové stanovisko k Budoucnosti politiky soudržnosti po roce 2020, které upřesňuje, na co půjdou  evropské peníze do regionů v příštích letech.  Zde se České delegaci spolu s ostatními povedlo vypustit částí členů navrhované trestání zemí, které nepřijímají uprchlíky dle diskutabilních kvót, krácením peněz ze strukturálních fondů. Podle nás a jasné většiny celého výboru nelze tato dvě témata takto účelově propojovat,“ uvedl člen Evropského výboru regionů a zároveň místopředseda české delegace Roman Línek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…