Pardubický kraj: Žádosti o Kotlíkové dotace krajský úřad stále přijímá

20.10.2019 7:37

Příjem žádostí 5. výzvy kotlíkových dotací v Pardubickém kraji byl spuštěn v úterý 8. října v 6:30:00 hodin a stále trvá. Zájem o příspěvek na výměnu hlavního zdroje vytápění byl enormní. Během první vteřiny byl zaznamenán rekordní počet přijatých žádostí.

Pardubický kraj: Žádosti o Kotlíkové dotace krajský úřad stále přijímá
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Ke dni 18. října bylo elektronicky přijato 1663 žádostí a to není konec. V páté výzvě je připraveno pro žadatele 176,4 miliónů korun. Pokud by nikdo z žadatelů od žádosti neodstoupil, všechny žádosti úspěšně prošly formálním hodnocením, pak by alokace projektu vystačila na 1585 žádostí. Ze zkušeností z minulých výzev a skutečnosti, že již evidujeme první žádosti o odstoupení od žádostí o poskytnutí dotace, reálně předpokládáme, že budou podpořeny žádosti výrazně nad hranicí pořadového čísla 1600,“ sdělila Hana Štěpánová, radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace.

Žádosti, které se do této alokace nyní „nevejdou“, utvoří tzv. Zásobník žádostí a budou postupně podporovány v došlém pořadí ihned po uvolnění potřebných finančních prostředků. Kdo stále uvažuje o podání žádosti, ať tak učiní co nejdříve, pravděpodobnost, že bude daná žádost podpořena, je stále velká.

V průběhu příjmu žádostí se neobjevily žádné systémové problémy, které by omezily či znemožnily žadatelům podat žádost či jakkoliv jinak by negativně ovlivnily průběh jejich přijímání. To dokazuje i fakt, že během prvních hodin příjmu nedošlo k vyčerpání alokace výzvy, jako tomu bylo v některých krajích.

„V následujících měsících se uskuteční formální kontrola všech žádostí. V případě nutnosti doplnění či vysvětlení budou žadatelé kontaktováni a vyzváni k nápravě. První smlouvy s úspěšnými žadateli budou podepsány na přelomu února a března příštího roku,“ dodala Hana Štěpánová.

Veškeré potřebné informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…