Pardubický kraj hledá mladé zájemce o stáž ve Francii

15.07.2019 7:36

Na základě spolupráce Pardubického kraje s Regionem Centre v oblasti sociální péče a neziskového sektoru vznikl kromě jiného i program výměny dobrovolníků.

Pardubický kraj hledá mladé zájemce o stáž ve Francii
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V předloňském roce odjely do Francie na 8 měsíců tři dívky a tři mladí lidé naopak přicestovali z Francie do Pardubického kraje. Pro všechny strany to ve výsledku byla neocenitelná zkušenost. Také letos hledá kraj nové zájemce.

„Je to sice dobrovolnická stáž, ale zájemci mají veškeré základní náklady spojené s cestou a pobytem hrazené,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Pobyt v začíná v říjnu letošního roku a potrvá do května 2020. Dobrovolníci pracují většinou v oblasti volnočasových aktivit pro mládež. Pro začátek stačí znalost angličtiny a chuť naučit se i francouzsky, k tomu je v průběhu roku velká příležitost. Ve volném čase pak mohou poznávat zajímavá místa Francie.“

Stáž je určena pro mladé lidi ve věku 18 – 25 let. Minulé stážistky byly vysokoškolačky, které přerušily na rok studium. Během roku si zdokonalily francouzštinu a měly čas i na dokončení některých svých studijních projektů.

Zájemci se mohou hlásit na email: tereza.dostalova@pardubickykraj.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…