Pardubický kraj hledá mladé zájemce o stáž ve Francii

15.07.2019 7:36

Na základě spolupráce Pardubického kraje s Regionem Centre v oblasti sociální péče a neziskového sektoru vznikl kromě jiného i program výměny dobrovolníků.

Pardubický kraj hledá mladé zájemce o stáž ve Francii
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V předloňském roce odjely do Francie na 8 měsíců tři dívky a tři mladí lidé naopak přicestovali z Francie do Pardubického kraje. Pro všechny strany to ve výsledku byla neocenitelná zkušenost. Také letos hledá kraj nové zájemce.

„Je to sice dobrovolnická stáž, ale zájemci mají veškeré základní náklady spojené s cestou a pobytem hrazené,“ říká radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola a pokračuje: „Pobyt v začíná v říjnu letošního roku a potrvá do května 2020. Dobrovolníci pracují většinou v oblasti volnočasových aktivit pro mládež. Pro začátek stačí znalost angličtiny a chuť naučit se i francouzsky, k tomu je v průběhu roku velká příležitost. Ve volném čase pak mohou poznávat zajímavá místa Francie.“

Stáž je určena pro mladé lidi ve věku 18 – 25 let. Minulé stážistky byly vysokoškolačky, které přerušily na rok studium. Během roku si zdokonalily francouzštinu a měly čas i na dokončení některých svých studijních projektů.

Zájemci se mohou hlásit na email: tereza.dostalova@pardubickykraj.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…