Pardubický kraj vystavoval na turistickém veletrhu v Užhorodě

23.09.2018 13:09

V ukrajinském Užhorodě se ve dnech 20. a 21. září konal již sedmnáctý ročník mezinárodního turistického veletrhu „TurEurocenter-Zakarpatia 2018“. Prezentaci Pardubického kraje již potřetí na této akci zajistila Destinační společnost Východní Čechy.

Pardubický kraj vystavoval na turistickém veletrhu v Užhorodě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Po loňském velkém zájmu o atraktivity našeho kraje představila turistické cíle formou osobní prezentace na stánku, zároveň také tištěným propagačním materiálem v ukrajinštině a ochutnávkou regionálních potravin, např. Pardubického perníku. Návštěvníci zde získávali tipy na trávení dovolené u nás, ale i na významné akce východních Čech.

Užhorod je správním střediskem Zakarpatské oblasti, s kterou má Pardubický kraj mnohaleté aktivní partnerské vztahy. Toto město na západní Ukrajině se nachází přímo u hranice se Slovenskem a v letech 1919 a 1938 bylo hlavním městem Podkarpatské Rusi a součástí Československa. V těchto letech probíhal ve městě velký kulturní a stavební rozvoj, najdete tu nesmazatelnou stopu našeho rodáka, významného architekta Josefa Gočára. Spolupodílel se na projektu obytné čtvrti Nové Galago, připomínající pražské Dejvice, navrhl budovu hlavní pošty a obchodní dům Baťa.

„Díky vstřícnosti ukrajinských kolegů nám je umožněno zúčastnit se zcela bezplatně tohoto turistického veletrhu a zvýšit informovanost a povědomí o Pardubickém kraji v Zakarpatí. Mnoho místních obyvatel dojíždí do Čech za prací nebo studiem a ve svém volném čase chtějí představit naši zemi i svým rodinným příslušníkům. Je to výborná příležitost, jak jim osobně doporučit místa k návštěvě nebo konkrétní itinerář,“ řekl radní pro cestovní ruch René Živný, který je osobně na místě s Eduardem Krausem, členem výboru zastupitelstva pro cestovní ruch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…