Pedagogicko-psychologické poradny v kraji dostaly díky evropským penězům nové diagnostické nástroje

26.06.2015 18:08

Moravskoslezský kraj ukončil realizaci projektu „Diagnostické nástroje, ICT a pomůcky pro pedagogicko-psychologické poradny“ za více než 8 milionů korun, který byl spolufinancován z Evropské unie v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007–2013. Partnersky se do něj zapojilo všech šest pedagogicko-psychologických poraden, které působí na území kraje.

Pedagogicko-psychologické poradny v kraji dostaly díky evropským penězům nové diagnostické nástroje
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Cílem projektu bylo zajistit lepší podmínky pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a trvalé zkvalitnění a rozšíření poradenských služeb pro děti, žáky, studenty, jejich rodiče a pedagogické pracovníky. V rámci projektu byly pedagogicko-psychologické poradny vybaveny diagnostickými nástroji pro zkvalitnění diagnostiky klientů - moderní počítačovou technikou včetně softwaru, případně i datové sítě. Poradny ale získaly především množství speciálních pomůcek a speciálních programů pro práci s klienty,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro školství Věra Palková.

Náklady projektu dosáhly 8, 311 milionu korun, z toho 6, 748 milionu přispěla Evropská unie.

Pedagogicko-psychologické poradny poskytují služby pedagogicko-psychologického a speciálně pedagogického poradenství, zajišťují psychologickou a speciálně pedagogickou diagnostiku, psychologickou a speciálně pedagogickou intervenci, včetně kariérového poradenství a informační a metodické činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…