Plumlovská divize VLS má nové sídlo

10.10.2016 22:47

Od 1. října se oficiálně změnilo sídlo divize Plumlov ze staré nevyhovující budovy na adrese Lesnická 463 na novou adresu Žárovice 31. Název divize Plumlov zůstává i nadále stejný, neboť Žárovice jsou součástí obce Plumlov.

Plumlovská divize VLS má nové sídlo
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Nové ředitelství se přestěhovalo do zrekonstruované původní myslivny, kde bylo pro jeho kapacitní potřeby vytvořeno podkroví. Vedlejší stavba lesní správy byla opravena a celý areál byl sladěn do jednoho stylu. Původní myšlenka zde vytvořit sídlo divize vznikla již v roce 2010. Delší dobu trvalo vydání územního a stavebního povolení. Samotná realizace stavby začala v roce 2013 a dokončena byla v srpnu 2015.

„Skoro celý rok dále trvalo vydání kolaudačního souhlasu, neboť se stavbou spojená kolaudace veřejného vodovodu byla prodloužena, a proto jsme se do nových prostor mohli nastěhovat až nyní,“ vysvětll ředitel divize VLS Plumlov Jaroslav Melichar.

Slavnostní zahájení provozu nových budov proběhlo v úterý 4. října po poledni, kdy byla přestřižena páska ředitelem státního podniku Josefe Vojáčkem, ředitelem divize Jaroslavem Melicharem a lesním správcem Jindřichem Hýžou. Před původní budovou ředitelství divize rostou dvě metasekvoje a jejich potomek byl při otevření zasazen před novými budovami jako symbol pokračování působení divize v novém areálu.

Slavnostnímu zahájení přihlíželi nejen zaměstnanci VLS, ale také zástupci Vojenského úřadu Březina, Vojenské akademie Vyškov i zástupci stavební firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …