Plumlovská divize VLS má nové sídlo

10.10.2016 22:47

Od 1. října se oficiálně změnilo sídlo divize Plumlov ze staré nevyhovující budovy na adrese Lesnická 463 na novou adresu Žárovice 31. Název divize Plumlov zůstává i nadále stejný, neboť Žárovice jsou součástí obce Plumlov.

Plumlovská divize VLS má nové sídlo
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Nové ředitelství se přestěhovalo do zrekonstruované původní myslivny, kde bylo pro jeho kapacitní potřeby vytvořeno podkroví. Vedlejší stavba lesní správy byla opravena a celý areál byl sladěn do jednoho stylu. Původní myšlenka zde vytvořit sídlo divize vznikla již v roce 2010. Delší dobu trvalo vydání územního a stavebního povolení. Samotná realizace stavby začala v roce 2013 a dokončena byla v srpnu 2015.

„Skoro celý rok dále trvalo vydání kolaudačního souhlasu, neboť se stavbou spojená kolaudace veřejného vodovodu byla prodloužena, a proto jsme se do nových prostor mohli nastěhovat až nyní,“ vysvětll ředitel divize VLS Plumlov Jaroslav Melichar.

Slavnostní zahájení provozu nových budov proběhlo v úterý 4. října po poledni, kdy byla přestřižena páska ředitelem státního podniku Josefe Vojáčkem, ředitelem divize Jaroslavem Melicharem a lesním správcem Jindřichem Hýžou. Před původní budovou ředitelství divize rostou dvě metasekvoje a jejich potomek byl při otevření zasazen před novými budovami jako symbol pokračování působení divize v novém areálu.

Slavnostnímu zahájení přihlíželi nejen zaměstnanci VLS, ale také zástupci Vojenského úřadu Březina, Vojenské akademie Vyškov i zástupci stavební firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…