Plzeňská nemocnice Privamed otevřela nové dialyzační centrum s nefrologickou ambulancí

15.09.2013 16:15

V prostorách Městské nemocnice Plzeň, Privamed a. s., zahájilo od července 2013 provoz nové dialyzační centrum s nefrologickou ambulancí, které provozuje společnost Privamed Healthia, s. r. o.

Plzeňská nemocnice Privamed otevřela nové dialyzační centrum s nefrologickou ambulancí
Foto: Privamed
Popisek: Nové dialyzační centrum s nefrologickou ambulancí v Městské nemocnice Plzeň, Privamed a. s.

Sídlí v přízemí budovy Centra jednodenní chirurgie a ortopedie. Slavnostní otevření centra proběhlo 10. září, v době, kdy sem již pravidelně dochází na chronickou dialýzu 18 pacientů. „Naše nemocnice se potřebovala postarat i o nefrologické pacienty, a to včetně možnosti nahradit funkci jejich ledvin. Potřeba dialýzy neustále narůstá, dokumentují to i statistická data České nefrologické společnosti, počet pacientů se selháním ledvin totiž dlouhodobě stále roste,“ uvedl MUDr. Jan Wirth, vedoucí lékař nového centra.

Dialyzační centrum je k dispozici všem dospělým pacientům s onemocněním ledvin. Jeho součástí je jednak ambulance preventivní a konzervativní nefrologie a také ambulantní hemodialyzační středisko, které má možnost provádět všechny typy dialyzačních metod. Pracoviště je napojené na Městskou nemocnici Privamed a. s., komplikovaní pacienti zde mohou být hospitalizováni. Důležitá je také možnost spojení s jednotkou intenzivní péče, dialyzační centrum se tak může postarat i o pacienty s akutním selháním ledvin.

Kapacita centra je 10 dialyzačních míst, k dispozici je 11 špičkových dialyzačních přístrojů od firmy Fresenius, vybavených nejnovějšími bezpečnostními prvky, jako je například detektor vypadnutí dialyzační jehly, a dalšími systémy, které jsou schopné zabránit nejrůznějším komplikacím při dialyzační proceduře.

K dalším službám nového centra patří donáška léků přímo k pacientovi v průběhu dialyzační procedury z místní lékárny, televize nad každým lůžkem, bezdrátový přístup k internetu. Pacienti si mohou zapůjčit notebooky a tablety, v průběhu dialýzy je jim poskytováno občerstvení, parkování pro pacienty je zajištěno v bezprostřední blízkosti dialyzačního centra. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…