Podnik Lesy ČR podporuje dobrovolné hasiče

24.07.2015 14:01

Není výjimkou, že se dobrovolní hasiči dostávají k požáru, a nejen lesnímu, jako první. Jejich záslužnou činnost podporuje i podnik Lesy České republiky. Letos milionem korun.

Podnik Lesy ČR podporuje dobrovolné hasiče
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Od roku 2012 získaly sbory a jednotky dobrovolných hasičů od podniku Lesy ČR přes dva miliony korun. Jen letos věnoval podnik 500 tisíc korun na vybavení jednotek a dalšího půl milionu na podporu celostátní ankety “Dobrovolní hasiči roku“. „Oceňujeme především rychlost zásahu místních jednotek. Ten bývá zásadní,“ uvádí výrobně technický ředitel podniku Lesy ČR Václav Lidický.

Do pátého ročníku ankety se letos přihlásilo přes sto hasičských kolektivů. Odborná porota nominuje počátkem září 25 jednotek a stejně tolik sborů.  Od 4. září začne na stránkách www.sf-dhr.cz veřejné hlasování. Veřejnost i porota tak ocení nejprofesionálněji provedené zásahy, ale i činnost a akce sborů. Do 15. července posílali hasiči také své fotografie a videa ze zásahů. „V mnoha obcích pracují dobrovolní hasiči s dětmi a mládeží. I proto si zaslouží podporu,“ vysvětlil ředitel Lidický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…