Podplukovník David Vališ z Univerzity obrany byl jmenován profesorem

05.05.2016 9:06

Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval podplukovníka doc. Ing. Davida Vališe, Ph.D., na návrh Vědecké rady Univerzity obrany profesorem pro obor Dopravní stroje a zařízení. Slavnostní předání jmenovacího dekretu se uskutečnilo na Pražském hradě ve středu 4. května.

Podplukovník David Vališ z Univerzity obrany byl jmenován profesorem
Foto: Archiv KPR, Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval podplukovníka Davida Vališe z Univerzity obrany profesorem

Zástupce vedoucího katedry – vedoucí vědecký pracovník Katedry bojových a speciálních vozidel Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany David Vališ absolvoval v roce 1995 vysokoškolské studium na Vojenské akademii v Brně a na téže vojenské vysoké škole získal v roce 2003 akademicko-vědecký titul Ph.D. V roce 2010 byl na Univerzitě obrany jmenován docentem.

Vědecko-výzkumné zaměření podplukovníka doc. Ing. Davida Vališe, Ph.D., je po celou dobu jeho dosavadní kariéry spojeno s badatelskou činností v oblastech modelování a predikci bezporuchovosti a pohotovosti technických systémů, zkouškám spolehlivosti, především zrychlenému zkoušení bezporuchovosti, posuzování a procesům degradace, stanovení mezních stavů a residuální technické životnosti, vlivům nejistot a neurčitostí na predikci spolehlivosti a posuzování bezpečnosti/rizik. Je všestranným zkušeným vědecko-pedagogickým pracovníkem uznávaným jak univerzitními studenty, tak širokou vědeckou odbornou veřejností doma i v zahraničí.

„Je pro mě čest převzít jmenovací dekret z rukou prezidenta republiky, a to tím spíše, že je současně vrchním velitelem ozbrojených sil,“ řekl krátce po skončení ceremoniálu podplukovník David Vališ, který bude v další práci mimo jiné hledat možnosti uplatnění výsledků svého bádání, jež by měly zlepšit efektivitu údržby a ekonomiku provozu vojenské techniky a ve svém důsledku přinést úspory v řádech desítek milionů korun.

Během ceremoniálu, který proběhl v Trůnním sále Pražského hradu, zmínil prezident Miloš Zeman potřebu zviditelnit Armádu ČR a zvláště Univerzitu obrany. Jeho slova spolu s nově jmenovaným profesorem Davidem Vališem vyslechli i ministr obrany Martin Stropnický, náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky brigádní generál Jan Kaše, rektor Univerzity obrany brigádní generál profesor Bohuslav Přikryl, prorektor pro vědeckou a expertní činnost UO plukovník gšt.? profesor Alexandr Štefek a další hosté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…