Pohádkový Hajaja oslaví 55 let ve vysílání ČRo

30.12.2015 17:11

Stanice Českého rozhlasu Rádio Junior a Dvojka v sobotu 2. ledna uspořádají rozhlasovému skřítkovi Hajajovi velkou narozeninovou party. Přesně v tento den totiž uplyne 55 let od okamžiku, kdy se z rozhlasových přijímačů poprvé ozvala znělka s flétnou, po níž následovala Hajajova pohádka.

Pohádkový Hajaja oslaví 55 let ve vysílání ČRo
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Během večera bude možné zjistit, kde si Hajaja pohádky ukládá, kde v rozhlase žije a jestli kamarádí s Večerníčkem. Děti se mohou také těšit na šest nejlepších pohádek, na originální narozeninová přání Hajajovi a velkou pohádkovou soutěž. Posluchače budou 2. ledna od 19.00 do 22.00 na Rádiu Junior a na Dvojce Českého rozhlasu provázet Magdalena Šorelová a Tomáš Černý.

Český rozhlas čte dětem od roku 1961. U vzniku pořadu stáli redaktoři Josef Kleibl, Vlasta Váňová, režisérka Helena Philippová, ale také spisovatelé Václav Čtvrtek a Olga Hejná. Pořad je od počátku nerozlučně spjatý s flétnovým motivem ve znělce. Vizuální podobu Hajaji původně ztvárnil Jiří Trnka. Více informací o pořadu je možné najít na webu Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…