Policejní prezident Tomáš Tuhý předal služební medaile Za věrnost

10.10.2015 15:07

Policejní prezident se setkal s policisty a zaměstnanci Odboru mezinárodní policejní spolupráce.

Policejní prezident Tomáš Tuhý předal služební medaile Za věrnost
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Policejní prezident navštívil zaměstnání Odboru mezinárodní policejní spolupráce, které se konalo ve dnech 1. - 2. října 2015. Zaměstnání se kromě policistů a občanských zaměstnanců odboru zúčastnili i pracovníci odborů mezinárodních vztahů jednotlivých krajských ředitelství, společných center policejní spolupráce, některých útvarů s celostátní působností a hosté z Generálního ředitelství cel, Ministerstva vnitra, Ministerstva spravedlnosti a Nejvyššího státního zastupitelství.

Program workshopu se věnoval aktuálním trendům mezinárodní policejní spolupráce, schengenské problematice, mezinárodní spolupráci v trestních věcech, úloze styčných důstojníků v moderní mezinárodní policejní spolupráci nebo také nové mezinárodní smlouvě o policejní spolupráci s Německem. Součástí programu bylo pět samostatných tematicky rozdělených workshopů.

Policejní prezident ve svém vystoupení zdůraznil význam mezinárodní spolupráce v každodenní práci policie, některé významné události, které nás v nejbližší době čekají, jako např. pořádání Evropské regionální konference Interpolu v květnu 2016 nebo setkání policejních prezidentů zemí Salzburského fóra na podzim příštího roku. Současně avizoval i plánovanou reorganizaci odboru mezinárodní policejní spolupráce, která bude realizována v příštím roce a zohledňuje zejména nové činnosti a výzvy, které jsou v mezinárodní oblasti policii kladeny, a reaguje na rychlý vývoj v oblasti mezinárodní policejní spolupráce, začlenění nových nástrojů a agend (např. migrační vlny, aktivity na vnější hranici, projekty EMPACT, projekty rozvojové spolupráce apod.).

V průběhu setkání byli oceněni někteří policisté Odboru mezinárodní policejní spolupráce, kteří z rukou policejního prezidenta převzali služební medaile Za věrnost II. a III. stupně. jako výraz ocenění dlouhodobého dosahování velmi dobrých výsledků ve službě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…