Policejní prezident přijal delegaci z Ukrajiny

27.05.2017 11:25

Tématem setkání bylo předání zkušeností ukrajinským kolegům a prohloubení další spolupráce.

Policejní prezident přijal delegaci z Ukrajiny
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý přijal v úterý v budově Policejního prezidia ČR policejního prezidenta Ukrajiny. Tématem setkání bylo předání zkušeností Policie České republiky ukrajinským kolegům z celé řady oblastí a navázání další spolupráce.

„Policie České republiky má zahraničním partnerům co nabídnout, jako příklad dobré praxe, ze které si ukrajinský policejní sbor bere inspiraci, můžeme jmenovat činnost policejních antikonfliktních týmů, kde byla česká praxe vzorem pro ukrajinské kolegy pro změny v přístupu pořádkových jednotek při řešení masových akcí“, uvedl k setkání policejní prezident.

Ukrajinské delegaci čeští policisté dále představili činnosti a způsoby řešení letecké podpory, služební hipologie či problematiku kriminalistických analýz.

„Šlo u vůbec první návštěvu nejvyššího představitele ukrajinské policie na našem území, což lze chápat jako základ k prohloubení další spolupráce, která je už nyní podporována českým styčným důstojníkem na Ukrajině a také našimi policisty, kteří působí na Ukrajině v rámci pozorovacích misí“, doplnil generál Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…