Policie ČR: 13. výročí založení Linky pomoci v krizi

16.11.2015 7:34

Za tuto dobu poskytla linka pomoc téměř sedmi tisícům klientů.

Policie ČR: 13. výročí založení Linky pomoci v krizi
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Již třináct let Policie ČR poskytuje nadstandardní a ve světě ojedinělou službu. Jedná se o linku důvěry, která vznikla 14. listopadu 2002, jako doplňková služba psychologického pracoviště Policejního prezidia ČR. Od té doby pracovníci linky poskytli pomoc 6 877 klientům.

V současné době vyškolení pracovníci, psychologové, ale i bývalí policisté poskytují krizovou intervenci a psychologické poradenství po telefonu, emailu a prostřednictvím služby Skype. Zavolat mohou nejen policisté a občanští zaměstnanci, ale i rodinní příslušníci, hasiči, vojáci, zaměstnanci ministerstva vnitra, generální inspekce, celní správy a vězeňské služby.

Výhodou linky je její nepřetržitá dostupnost. Ze služebních čísel se lze dovolat zdarma a čísla se na telefonu nezobrazují. Hovory nejsou nahrávány.

Hlavním impulsem jejího vzniku byla vzrůstající psychická náročnost služby policistů a zvyšující se trend počtu obtížných zásahů při zajišťování běžného výkonu služby a bezpečnostních opatření. Linka pomoci v krizi se snaží podporovat psychické zdraví profesionálů z bezpečnostních složek, podávat ji pomocnou ruku a předcházet psychickým potížím, způsobeným náročností jejich povolání.

Více o této službě naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…