Policie ČR: Dopravně bezpečnostní akce - měření emisí

13.10.2023 16:08 | Tisková zpráva

Služba dopravní policie České republiky si klade za cíl zajistit bezpečnost a plynulost na našich silnicích. V rámci aktuální speciální akce v měsíci říjnu se dopravní policisté společně s Centrem služeb pro silniční dopravu zaměřili, mimo jiné také na kontrolu emisí spalovacích motorů motorových vozidel.

Policie ČR: Dopravně bezpečnostní akce - měření emisí
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policisté během této akce budou provádět také kontroly technického stavu vozidel, testy na alkohol a jiné návykové látky či zjišťovat, zda řidiči mají veškeré potřebné doklady a dokumenty k řízení a provozu motorového vozidla.

Přestože měření emisí spalovacích motorů je primárně záležitostí Stanic technické kontroly a měření emisí, jedná se také o jeden z aspektů práce dopravních policistů v rámci technických silničních kontrol v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy ČR.

V případě zjištění porušení, spočívajících v špatném technickém stavu, což je i nesplnění podmínek emisních limitů, a závada je klasifikována jako „vážná“, policista na místě omezí vozidlu platnost technické prohlídky na 30 dní. Současně může být toto jednání sankcionováno, a to buď příkazem na místě, případně oznámeno k správnímu řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…