Policie ČR: Evakuace letiště

16.04.2019 13:47

Z důvodu podezřelého zavazadla policisté evakuovali letištní halu terminálu II.

Policie ČR: Evakuace letiště
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Dnes krátce před půl desátou dopolední došlo při odbavení čtyřiadvacetileté cizinky na letišti Václava Havla k incidentu a to z důvodu odmítnutí uhrazení nákladů spojených s nadměrným zavazadlem. V okamžiku, kdy žena byla personálem vyzvána, aby i se zavazadlem opustila prostor, odmítla a sdělila muži za přepážkou informaci, na základě které vzniklo podezření, že má žena v kufru nástražný výbušný systém. Policisté ženu na místě okamžitě omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu.

Z důvodu zajištění bezpečnosti všech osob, byl kompletně evakuován terminál II a letištní pyrotechnik provedl ohledání podezřelého zavazadla. Důkladným ohledáním pyrotechnik vyloučil, že by se v kufru nacházel nástražný výbušný systém a po přibližně půl hodině velitel zásahu rozhodl ukončit evakuaci prostor letištní haly.

Na základě prvotního výslechu však policisté zjistili, že z důvodu jazykové bariéry došlo ze strany personálu k špatnému pochopení celé situace a žena neměla v úmyslu svými slovy vyvolat paniku.

Jelikož nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu, policisté věc odložili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.