Policie ČR: Operace SVYAZ - obvinění pěti osob

22.12.2022 15:13 | Tisková zpráva

Kriminalisté sekce zločineckých struktur Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) v pondělí 12. prosince 2022 zadrželi a zahájili trestní stíhání pěti osob původem z Ruské federace a Ukrajiny.

Policie ČR: Operace SVYAZ - obvinění pěti osob
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Ty jsou důvodně podezřelé z organizování trestné činnosti, která souvisí s podáváním žádostí o udělení pobytových oprávnění na území České republiky ze strany občanů Ukrajiny, Kazachstánu a Uzbekistánu. Jejich neoprávněným jednáním mělo docházet k paralyzování některých způsobů umožňujících podávání žádostí o pobytová oprávnění z určitých destinací, čímž byla částečně narušena činnost Ministerstva zahraničních věcí České republiky.

Obviněné osoby se tímto jednáním měly dopustit trestných činů legalizace výnosů z trestné činnosti, neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací s účastí na organizované zločinecké skupině. Trestní stíhání všech osob probíhá na svobodě.

Věc dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Nový zákon o podpoře bydlení jen navýší počet úředníků

7:02 Hospodářská komora: Nový zákon o podpoře bydlení jen navýší počet úředníků

Vláda ve středu projednala návrh zákona o podpoře bydlení připravený ministerstvem pro místní rozvoj…