Policie ČR: Podvod za 290 milionů Kč

22.11.2020 17:20

Policejní orgán Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončil vyšetřování a následně podal státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 7 fyzických osob v souvislosti s podvodným vylákáním investic pod nepravdivou záminkou zhodnocení finančních prostředků.

Policie ČR: Podvod za 290 milionů Kč
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Policejní orgán Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) ukončil vyšetřování a následně podal státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze návrh na podání obžaloby na 7 fyzických osob v souvislosti s podvodným vylákáním investic pod nepravdivou záminkou zhodnocení finančních prostředků, zejména formou slibovaných investic do bankovních garancí, komodit a realit se slibovaným úrokem z takto investovaných finančních prostředků v rozmezí od 0,5 % do 5 % měsíčně do spol. INVESTMENT AND TRADING CAPITAL LIMITED se sídlem na Novém Zélandu. Osoby jsou stíhány pro zvlášť závažný zločin podvodu a zločin legalizace výnosů z trestné činnosti.

V daném případě měla být nejméně 385 poškozeným způsobena škoda přesahující 290 milionů Kč. V souvislosti s trestnou činností byl zajištěn movitý a nemovitý majetek v hodnotě přes 60 milionů Kč. Obviněným hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až do výše 10 let.

NCOZ doporučuje občanům zvýšenou ostražitost v souvislosti s realizací jejich investic, zejména obezřetně hodnotit informace poskytované ze strany osob vystupujících jako finanční poradci, ověřit si tvrzené informace z nezávislých zdrojů a nenechat se zlákat toliko výší slibovaného zhodnocení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.