Policie ČR: Předávání dobré praxe AKT

02.05.2017 18:56

Přijetí rakouské delegace v oblasti antikonfliktních týmů

Policie ČR: Předávání dobré praxe AKT
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V uplynulém týdnu se setkali na půdě ministerstva vnitra ČR zástupci rakouského ministerstva vnitra v čele Mag. Thomasem GREISEM a Mag. Dr. Christianem PREISCHLEM a zástupci Policie ČR z oblasti antikonfliktních týmů (dále jen „AKT“). Setkání bylo uspořádáno Ředitelstvím služby pořádkové policie Policejního prezidia s podporou Odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.

Rakousko chce v nejbližší době zřizovat své AKT a hledá v České republice inspiraci.

Zástupci rakouské delegace se první den setkali se zástupci Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR v zastoupení pana ředitele s plk. Novákem, vedoucím odboru metodiku a podpory výkonu služby a koordinátorem AKT pplk. Koryčanským, pod které gesce AKT spadá, dále se zástupci Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy, které má pravidelně nejvíce opatření s nasazením antikonfliktního týmů, mjr. Michalcovou, mjr. Stejskalem a nprap. Šaškem.

Druhý den navštívili Krajské ředitelství policie Zlínského kraje, kde jim byla koordinátorem AKT kpt. Bednářem představena koncepce antikonfliktních týmů z pohledu nasazení na riziková sportovní utkání v tomto kraji. Kolegové z Rakouska uvedli, že i na základě českých zkušeností z oblasti využívání antikonfliktních týmů bude tato koncepce zavedena i v rakouské policii a v dohledné době se chystá další spolupráce v oblasti vzdělávání členů AKT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…