Policie ČR: Prevencí proti kriminalitě na dětském táboře

17.08.2016 18:58

Policisté navštívili děti na táboře, který pořádá město Jindřichův Hradec.

Policie ČR: Prevencí proti kriminalitě na dětském táboře
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Děti z jindřichohradeckých škol se s policisty setkávají nejen v průběhu školního roku. Spolupráce pokračuje i o letních prázdninách, kdy jsou policisté za dětmi zváni na dětské tábory. Nejen děti, dospělí (vedoucích oddílů), ale i policisté návštěvy vítají, neboť spolupráce s mládeží i mimo školní lavice je pro prevenci proti kriminalitě velmi důležitá.

Město J.Hradec pořádá již třináctým rokem v Dolním Radíkově výchovně – rekreační tábor pro děti, jejichž rodiče jim nemohou dopřát pobyt na klasickém letním dětském táboře. Hlavním tématem tohoto tábora je „ prevencí proti kriminalitě“. V letošním roce město získalo dotaci z Ministerstva vnitra ČR ve výši 75 000 korun v rámci programu Prevence kriminality roku 2016. Město J.Hradec se podílelo částkou 100 000 korun. S kapacitou 30 dětí se tento tábor nijak neliší od toho tradičního. Děti zde zažívají různá dobrodružství a jejich zájem o pobyt je značný. Mladé táborníky tento rok navštívili nejen policisté, ale i dobrovolní hasiči z města nad Vajgarem či zdravotníci z jindřichohradecké záchranné služby, ale i Vězeňská služba z Příbrami. Táborníci měli možnost vidět svět také ze sedel koní z Políkna.

Dle zákona o Sociálně právní ochraně dětí může obec tábor tohoto typu zřídit. Město J.Hradec tedy každoročně uvolňuje finanční prostředky a umožňuje tak dětem prožít alespoň část prázdnin mimo své rodiny. Personál zajišťuje Odbor sociálních věcí, jehož pracovnice zde působí jako vedoucí. Jako hlavní vedoucí tábora a vedoucí odboru sociálních věcí v jedné osobě zde působila Mgr. Zdeňka Šindelářová.

Policisté z Územního odboru J.Hradec, jako každoročně přijeli prezentovat svojí práci na letní dětský tábor v Dolním Radíkově. Ukázky práce mužů zákona shlédlo 30 táborníků i jejich vedoucí. Kynologové Radek Bicek společně s Lubomírem Ábelem předvedli svou práci společně se čtyřnohými ochránci zákona. Dopravní policisté Miroslav Paďourek společně s Janem Prokešem a Martinem Bartoněm prověřili, zda někdo z táborníků není pod vlivem alkoholu či drog. Pohovořili nejen o práci dopravních policistů. Dále táborníkům předvedli služební vozidlo dopravní policie.

Děti si ověřily své znalosti z dopravních značek a dopravní problematiku pod vedením nprap. Vladimíra Daniela z OOP Dačice, kdy každý táborník vyplnil dopravní test a za své výsledky byl policistou odměněn drobnými předměty s logem policie. Pprap. Jiří Kupec z OOP Dačice děti seznámil s výstrojí pořádkové jednotky sekce Územního odboru J.Hradec a pohovořil o působení pořádkové jednotky, jejímž je členem a působí zde i jako zdravotník. Táborníci měli možnost si výstroj policisty rovněž vyzkoušet. V závěru prezentace policisté odpovídali nejen malým táborníkům, ale i jejich vedoucím na nejrůznější dotazy ze své práce, ale i z běžného života. Policisté malým táborníkům přislíbili, že je v příštím roce opět navštíví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…