Policie ČR: Prevencí proti kriminalitě na dětském táboře

17.08.2016 18:58

Policisté navštívili děti na táboře, který pořádá město Jindřichův Hradec.

Policie ČR: Prevencí proti kriminalitě na dětském táboře
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Děti z jindřichohradeckých škol se s policisty setkávají nejen v průběhu školního roku. Spolupráce pokračuje i o letních prázdninách, kdy jsou policisté za dětmi zváni na dětské tábory. Nejen děti, dospělí (vedoucích oddílů), ale i policisté návštěvy vítají, neboť spolupráce s mládeží i mimo školní lavice je pro prevenci proti kriminalitě velmi důležitá.

Město J.Hradec pořádá již třináctým rokem v Dolním Radíkově výchovně – rekreační tábor pro děti, jejichž rodiče jim nemohou dopřát pobyt na klasickém letním dětském táboře. Hlavním tématem tohoto tábora je „ prevencí proti kriminalitě“. V letošním roce město získalo dotaci z Ministerstva vnitra ČR ve výši 75 000 korun v rámci programu Prevence kriminality roku 2016. Město J.Hradec se podílelo částkou 100 000 korun. S kapacitou 30 dětí se tento tábor nijak neliší od toho tradičního. Děti zde zažívají různá dobrodružství a jejich zájem o pobyt je značný. Mladé táborníky tento rok navštívili nejen policisté, ale i dobrovolní hasiči z města nad Vajgarem či zdravotníci z jindřichohradecké záchranné služby, ale i Vězeňská služba z Příbrami. Táborníci měli možnost vidět svět také ze sedel koní z Políkna.

Dle zákona o Sociálně právní ochraně dětí může obec tábor tohoto typu zřídit. Město J.Hradec tedy každoročně uvolňuje finanční prostředky a umožňuje tak dětem prožít alespoň část prázdnin mimo své rodiny. Personál zajišťuje Odbor sociálních věcí, jehož pracovnice zde působí jako vedoucí. Jako hlavní vedoucí tábora a vedoucí odboru sociálních věcí v jedné osobě zde působila Mgr. Zdeňka Šindelářová.

Policisté z Územního odboru J.Hradec, jako každoročně přijeli prezentovat svojí práci na letní dětský tábor v Dolním Radíkově. Ukázky práce mužů zákona shlédlo 30 táborníků i jejich vedoucí. Kynologové Radek Bicek společně s Lubomírem Ábelem předvedli svou práci společně se čtyřnohými ochránci zákona. Dopravní policisté Miroslav Paďourek společně s Janem Prokešem a Martinem Bartoněm prověřili, zda někdo z táborníků není pod vlivem alkoholu či drog. Pohovořili nejen o práci dopravních policistů. Dále táborníkům předvedli služební vozidlo dopravní policie.

Děti si ověřily své znalosti z dopravních značek a dopravní problematiku pod vedením nprap. Vladimíra Daniela z OOP Dačice, kdy každý táborník vyplnil dopravní test a za své výsledky byl policistou odměněn drobnými předměty s logem policie. Pprap. Jiří Kupec z OOP Dačice děti seznámil s výstrojí pořádkové jednotky sekce Územního odboru J.Hradec a pohovořil o působení pořádkové jednotky, jejímž je členem a působí zde i jako zdravotník. Táborníci měli možnost si výstroj policisty rovněž vyzkoušet. V závěru prezentace policisté odpovídali nejen malým táborníkům, ale i jejich vedoucím na nejrůznější dotazy ze své práce, ale i z běžného života. Policisté malým táborníkům přislíbili, že je v příštím roce opět navštíví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…