Policie ČR. Skončilo cvičení „Sektor Beskydy“

07.11.2019 7:33

Policie České republiky prověřila postupy stanovené operačním plánem na úseku státní hranice v Moravskoslezském kraji.

Policie ČR. Skončilo cvičení „Sektor Beskydy“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Velitel řídícího štábu dnes v 10.00 hodin ukončil součinnostní cvičení Policie České republiky a dalších bezpečnostních sborů, které odstartovalo včera v ranních hodinách doručením fiktivního opatření obecné povahy vládou České republiky, o dočasném znovuzavedení ochrany vnitřní hranice a o zřízení a provozu registračního místa.

V rámci cvičení bylo simulováno sedm záchytů celkem 150 nelegálních migrantů na hraničních přechodech i zelené státní hranici. Všichni prošli kompletním registračním procesem v mobilním „hotspotu“ v Mostech u Jablůnkova, poslední z nelegálních migrantů (figurantů ze základní odborné přípravy Policie ČR) byl zaregistrován za deset hodin od zahájení činnosti „hotspotu“.

Prověřováno bylo také provozování registračního informačního systému a postupy Policie České republiky při registraci cizinců. I zde můžeme konstatovat, že spolupráce mezi složkami řádně plnila požadavky stanovené operačním plánem, tedy zaregistrovat za 24 hodin 300 migrantů.

Cílem tohoto cvičení bylo prověřit funkčnost operačního plánu v případě hrozby neoprávněného vstupu většího počtu migrantů na území České republiky. Po prvotním vyhodnocení je zřejmé, že pokud by v budoucnu nastala takováto hrozba, jsme připraveni plnit stanovené úkoly a spolupracovat s ostatními složkami, které jsou uvedené v operačním plánu.

Díky profesionálnímu přístupu policistů, hasičů, vojáků, celníků, příslušníků vězeňské služby i zdravotníků proběhlo cvičení bez komplikací.

Všem, kteří se podíleli na cvičení „Sektor Beskydy“ patří velký respekt a poděkování za skvěle odvedenou práci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…