Policie ČR: Unikátní extradice dvanácti osob do Moldavska

28.08.2020 17:56 | Zprávy

Let probíhá za přísných bezpečnostních podmínek.

Policie ČR: Unikátní extradice dvanácti osob do Moldavska
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Kbelské letiště dnes v ranních hodinách zažilo i na evropské poměry neobvykle rozsáhlý převoz 12 osob, které jsou přepravovány leteckým speciálem do Moldavska. Jedná se 7 osob, které spáchaly závažnou trestnou činnost mimo území České republiky a byl na ně vydán moldavskými úřady zatykač. Jsou mezi nimi například osoby podezřelé z vraždy, loupeže či ublížení na zdraví a jedna z nich dokonce utekla v Moldavsku během eskorty z věznice. Zbývajících 5 osob páchalo trestnou činnost na našem území - jedná se o skupinu, která zde má na svědomí rozsáhlou sérii krádeží vloupáním, za což jim soud uložil nejen odnětí svobody ale i vyhoštění na dobu 10 let.

Samotný let je unikátní především svým rozsahem, neboť není běžné, aby bylo přepravováno tolik osob na jednou. S ohledem na komplikovanou situaci v letecké dopravě však došlo ke sloučení jednotlivých extradicí, přičemž za Policii ČR let doprovází více než 20 policistů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků

22:04 Celní správa: Plzeňští celníci kontrolovali přepravu vybraných výrobků

Celní úřad pro Plzeňský kraj se v měsících dubnu a květnu zapojil do regionální kontrolní akce s náz…