Policie ČR: Útvar rychlého nasazení zrealizoval jedno z největších cvičení v počtu rukojmí

11.09.2018 21:13

Nácvik se odehrál v dnešních dopoledních hodinách při běžném muzikálovém představení za přítomnosti dvou tisíc diváků - komparzistů.

Policie ČR: Útvar rychlého nasazení zrealizoval jedno z největších cvičení v počtu rukojmí
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Všichni komparzisté ale byli předem připraveni na situaci, že do hlediště vtrhne okolo čtyřiceti ozbrojených pachatelů (tento počet byl nakonec navýšen na sedmdesát), proti kterým policisté zakročí. Po zpacifikování pachatelů byli rukojmí vyvedeni před budovu a předáni do rukou zdravotníků.

Policie při hraném zásahu tak vyzkoušela mimo jiné přelet jednotek čtyřmi vrtulníky Letecké služby, převoz jednotek čtyřmi zásahovými vozidly s plošinou, techniku na poskytnutí přenosu obrazu a mobilní velitelsko-štábní pracoviště.

Do této akce bylo nasazeno přes 400 policistů a to z Útvaru rychlého nasazení, krajských zásahových jednotek, pražské speciální pořádkové jednotky a Letecké služby. Dále jsme spolupracovali s pražským dopravním inspektorátem, pražskou zdravotnickou záchrannou službou, pražskými hasiči, pražskou městskou policií a Dopravním podnikem hl. m. prahy.

Útvar rychlého nasazení pravidelně provádí cvičení obdobného charakteru zejména kvůli současné bezpečnostní situaci v Evropě a dále kvůli sladění optimalizace postupů složek Integrovaného záchranného systému.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat Magistrátu hl. m. Prahy a Kongresovému centru, jejichž prostor jsme mohli využít a všem ostatním, kteří se na tomto cvičení spolupodíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…