Policie ČR: V rámci akce bylo celkem zkontrolováno přes 4700 řidičů

28.02.2024 22:03 | Tisková zpráva

V sobotu byla na území České republiky provedena rozsáhlá dopravní akce s cílem posílit bezpečnost a plynulost silničního provozu. Akce byla zaměřena na kontrolu a monitorování chování řidičů včetně dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policie ČR: V rámci akce bylo celkem zkontrolováno přes 4700 řidičů
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

V rámci této akce bylo celkem zkontrolováno přes 4700 řidičů. Dopravní policisté odhalili v 1249 případech jejich překročení. V důsledku porušení rychlostních limitů kolegové udělili pokuty za 2 265 800 korun. Dále bylo zaznamenáno 65 případů, které byly postoupeny místně příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. V 21 případech byl rovněž zadržen řidičský průkaz kvůli vysokému překročení rychlostního limitu.

Rovněž jsme se v sobotu setkali s neveselým výročím, dvoustým případem zadržení řidičského průkazu od začátku roku právě za výrazné překročení rychlostních limitů. Tato skutečnost rozhodně nepřináší radost, nicméně pro nás zůstává prioritou bezpečnost silničního provozu. Stačí dodržovat platné předpisy, což není velký požadavek.

ímto způsobem chráníte nejen svůj řidičský průkaz, ale především životy všech ostatních účastníků silničního provozu. Rovněž je důležité upozornit na rizika, spojená s nedodržováním pravidel silničního provozu, která mohou mít fatální následky v podobě vážných zranění, nebo dokonce úmrtí při dopravních nehodách.

Děkujeme všem řidičům, kteří se řídí platnými pravidly a přispívají k bezpečnosti na našich silnicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…