Policie ČR: Víkendová akce policejního MOTO-TEAMU v Pardubickém kraji

24.08.2015 10:39

Jedenáct policistů na motocyklech a další dopravní policisté ve služebních vozidlech v civilním provedení s radary během celého předposledního prázdninového víkendu kontrolovali řidiče hlavně na silnicích prvních tříd v rámci celého kraje.

Policie ČR: Víkendová akce policejního MOTO-TEAMU v Pardubickém kraji
Foto: policie.cz
Popisek: Policie ČR

Do rozsáhlé dopravní akce byli nasazeni kromě našich dopravních policistů i kolegové z kraje Středočeského, Olomouckého a Vysočina. Jejich společným úkolem bylo zjišťovat a následně projednat s řidiči přestupky, kterých se dopouštěli při cestách v pardubickém kraji a to hlavně na silnicích prvních tříd. Na řidiče svou přítomností působili samozřejmě i preventivně. Kontrolováni byli jak motocyklisté, řidiči osobních a nákladních vozidel, tak i autobusu. Někteří neskrývali údiv nad tím, kolik že to policistů na motocyklech hlídá v našem kraji silnice.

Na místě policisté vyřídili blokovými pokutami 112 přestupků

„Rekordmanem“ celého víkendu, kterého policisté zastavili a zkontrolovali, se stal motorkář, který se řítil u Opatova na Orlickoústecku mimo obec rychlostí 153km/h. Na druhé příčce se ocitl řidič osobního vozidla, který opět v místech, kde byla dovolená rychlost 90 km/h se svým vozidlem ujížděl rychlostí 141 km/h. Během dopravní akce byli odhaleni i dva řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem návykové látky. V jednom případě se jednalo o řidiče, který měl pozitivní zkoušku na přítomnost návykové látky - canabis a ve druhém případě byl test provedený u řidiče pozitivní na amfetamin.

Z celkového počtu řidičů, kteří byli přistiženi při páchání dopravního přestupku, bylo 10 motorkářů. Na místě policisté vyřídili blokovými pokutami 112 přestupků, za něž uložili pokuty ve výši 47.600 korun. Osm přestupků, oznámili k projednání správním orgánům.

Výsledky celé akce

Kontrolováno vozidel celkem 213
Zjištěno dopravních přestupků celkem 120


Nejčastější prohřešky

- porušení rychlostí 54
- nepoužití bezpečnostních pásů 19
- nevyhovující technický stav 9

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…