Pomoc malým zakarpatským nemocnicím ve spolupráci s Pardubickým krajem pokračuje

02.01.2019 21:42

Koncem roku mohla Oblastní charita Pardubice díky podpoře Pardubického kraje doručit na Zakarpatí další materiální pomoc nemocnicím v Tjačivu a Neresnytsi.

Pomoc malým zakarpatským nemocnicím ve spolupráci s Pardubickým krajem pokračuje
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Od začátku minulého roku Oblastní charita dovezla do těchto nemocnic na Zakarpatské Ukrajině již více než 20 malých nákladních aut pomoci, obsahující zdravotnické potřeby, povlečení, ručníky, jednorázové pleny a kompenzační pomůcky.

Díky radním Pavlu Šotolovi a Ladislavu Valtrovi, kteří uspořádali materiální sbírku mezi zaměstnanci Pardubického kraje, získala Charita pro tyto účely množství ručníků a povlečení. Zprostředkovali také dar od příspěvkových organizací Pardubického kraje, kde byly zdravotnické přístroje, polohovací postele, zdravotnické oblečení pro nemocniční personál a ložní povlečení. Pomoc byla předána přímo potřebným prostřednictvím pana Vasyla Dzhuhana, podnikatele na Pardubicku a rodáka z této oblasti.

Sbírka na pomoc této malým nemocnicím na Zakarpatí je kontinuální a Oblastní charita Pardubice ráda dodá další případné materiální dary potřebným. Pro malé zakarpatské nemocnice uvítá zejména ložní povlečení a ručníky, úklidovou a desinfekční chemii, jednorázové pleny pro dospělé, stomické pomůcky, hygienické potřeby a prací prášky. Poděkování patří všem dárcům i organizátorům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

20:48 Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvo…