Potravinářská inspekce: Další falšování obsahu masa ve výrobku z Polska

27.06.2018 12:47

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila další případ falšovaného masného výrobku polského výrobce v české tržní síti. Jednalo se o potravinu BEST Šunková Delikatesa HOVĚZÍ, hmotnost 120 g, DMT 01 02 21, výrobce: Wielkopolskie Zakłady Mięsne "AGRICO" Spółka, 62-800 Kalisz Pawłówek 36, Polsko.

Potravinářská inspekce: Další falšování obsahu masa ve výrobku z Polska
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Výrobce na etiketě deklaroval obsah hovězího masa 31% a vepřového masa 17%, přičemž laboratorním rozborem byl zjištěn celkový obsah masa 38,5% - tedy o 10% méně.

Inspektoři odebrali vzorek v provozovně Kaufland Česká republika v.o.s., Grmelova 2032/2, 70900, Ostrava-Mariánské Hory. Dodavatelem potraviny kontrolované osobě byla společnost Laska Dalboss s.r.o., Wichterlova 2, 372/10, 182 00, Praha.

Inspekce prodejci uložila celostátní opatření, aby potravinu vyřadil a stáhl z trhu ze všech svých provozoven na území ČR. Dále bylo kontrolované osobě nařízeno, aby provedla laboratorní analýzy u dalších tří po sobě následujících dodávek potraviny (různých šarží) na vlastní náklady.

V posledních měsících se jedná již o několikátý případ falšování masných výrobků v tržní síti a SZPI se tak bude i nadále věnovat kontrolám i této komodity s nesníženou intenzitou.

S kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…