Povodí Moravy jednalo se starosty měst a obcí na Dyji

18.06.2015 19:00

Ve čtvrtek 18. června se v Jihlavě konalo setkání zástupců státního podniku Povodí Moravy se starosty měst a obcí v územní působnosti závodu Dyje z Jihlavska, Dačicka a Žďárska. Základním tématem společného jednání byla kromě údržby vodních toků a břehových porostů také otázka povinností správce vodních toků a majitelů pozemků.

Povodí Moravy jednalo se starosty měst a obcí na Dyji
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Pozvání na společné jednání přijaly celkem tři desítky zástupců měst a obcí. Po úvodní prezentaci aktuálních a plánovaných činností podniku v působnosti závodu Dyje následovala odborná diskuze. Ta se týkala převážně údržby břehů řek, druhové skladby nově vysazovaných porostů a likvidace invazivních rostlin jako je křídlatka nebo bolševník. Zástupci PM také přítomným starostům osvětlili, proč doporučují vodoprávním úřadům, aby stanovovaly přísnější limity pro čistírny odpadních vod v odbourávání fosforu.

„Pevně věřím, že naše snaha o otevřenost a vzájemnou spolupráci povede k nalezení efektivních řešení v oblasti životního prostředí a ochrany vodních toků,“ řekl na závěr generální ředitel RNDr. Jan Hodovský, který tím společné setkání Povodí Moravy se starosty obcí a měst zakončil.

Setkání se zástupci obcí a měst v územní působnosti dalších závodů plánuje Povodí Moravy v následujících měsících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…