Povodí Moravy zahajuje první stavební akci v rámci PPO Pobečví

25.02.2016 9:59

Povodí Moravy, s.p., zahájí 1. března 2016 výstavbu protipovodňového opatření s názvem Bečva, Přerov – protipovodňová ochrana nad jezem – 1L/08 – nábřežní betonová zídka, které bude první stavbou v rámci komplexní protipovodňové ochrany Pobečví.

Povodí Moravy zahajuje první stavební akci v rámci PPO Pobečví
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Jedná se také o první opatření v Přerově, na které by měla ještě v letošním roce navázat stavba s názvem Protipovodňová opatření v Přerově na nábř. Dr. Edvarda Beneše.

PŘEROV:Akce technicky spočívá ve vybudování protipovodňové betonové nábřežní zídky na stávající opěrné zdi na levém břehu toku Bečvy. Náklady se vyšplhají na 6,3 mil. Kč. Dokončení stavby plánuje podnik na konec letošního roku. Akce je financována z prostředků dotačního programu Ministerstva zemědělství ČR 129 260 „Podpora prevence před povodněmi III“.

Povodí Moravy, s.p. v současné době také připravuje další akce v Přerově, Lipníku, Hranicích a Troubkách. „Liniová opatření v rámci Pobečví jsou dimenzována na minimálně padesátiletou vodu. Zásadně je doplňuje vodní dílo Skalička, které zvýší míru ochrany měst a obcí až na úroveň povodně z roku 1997. VD Skalička má také velký potenciál pomáhat i při zmírňování dopadů dlouhodobého sucha“, dodal generální ředitel PM Jan Hodovský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…