Povodí Odry: Kružberský pstruh získal značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“

04.12.2022 22:23 | Tisková zpráva

Kružberský pstruh získal certifikát regionálního produktu a může tak užívat značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“. Jeho specifikum je odchov ve velice kvalitní vodě z vodárenské nádrže Kružberk.

Povodí Odry: Kružberský pstruh získal značku „OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt“
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Díky krmení prvotřídním krmivem a také skutečností, že z nádrže Kružberk se dostává do odchovných nádrží také přirozená potrava -  zooplankton, je to ryba s opravdu výjimečným masem.

Je to klasický pstruh, odchovaný v podmínkách Kružberské farmy. Zbarvení masa, podobného lososu získává z krmiva obohaceného o přírodní pigment Astaxantin. Je to výtažek ze sladkovodních řas (Haematococcus pluvialis). Jedná se o silný antioxidant a má tudíž velmi pozitivní účinky na lidské zdraví. Velikost prodávaných ryb je od cca 1 do 2,5 kg a lze z nich upravit filety téměř bez kostí.

„Takto odchované ryby nabízí státní podnik Povodí Odry ve svých podnikových prodejnách v Opavě na Kolofíkově nábřeží č. 54 a v Krnově na Petrově rybníce. Samozřejmě Kružberského pstruha můžete zakoupit i přímo na farmě Kružberk pod přehradní hrází. Současně je možné se s ním setkat i na prodejnách některých regionálních prodejců, kteří Kružberského pstruha od Povodí Odry odebírají. V prodejnách státního podniku Povodí Odry se prodává Kružberský pstruh vždy živý a čerstvý s možností dalšího opracování přímo na místě. Bonusem je i skutečnost, že chlapi, kteří ryby prodávají, je zároveň chovají, takže mohou kvalifikovaně odpovědět na případné dotazy“, řekl vedoucí rybného hospodářství státního podniku Povodí Odry Ivo Jedlička.

„Značením našeho výrobku propagujeme nejen náš produkt, ale také svou další prací se tak podílíme na rozvoji regionu, neboť dobrý image značky samotné pomáhá všem certifikovaným výrobkům a výrobcům“, doplnil Ivo Jedlička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…