Povodí Odry: V Ostravě odstartovaly České přehradní dny 2016

21.06.2016 18:44

Již XXXV. ročník mezinárodní konference vodohospodářů a odborníků v oboru se do Moravskoslezského kraje vrátil po dvaceti letech. Organizátorem akce je státní podnik Povodí Odry spolu s Českým přehradním výborem. V Ostravě se sešlo více než 300 odborníků nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Nad akcí převzal záštitu hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Účast přislíbil i ministr zemědělství Marian Jurečka.

Povodí Odry: V Ostravě odstartovaly České přehradní dny 2016
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Jde o třídenní mezinárodní konferenci vodohospodářů a odborníků v oboru nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Polska a Maďarska, která se koná od 21. do 23. června v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

„Konferenci střídavě připravují podniky Povodí z Česka a ze Slovenska a to pravidelně každé dva roky. Účastníci setkání se mohou těšit na odborné přednášky z oblasti přehradního stavitelství, vodního hospodářství, hydrologie a souvisejících oborů, ale i na odborné exkurze, které jsou zpravidla příjemnou tečkou za několikadenním jednáním. Letos účastníky čeká prohlídka vodních děl Šance a Kružberk,“ říká vedoucí organizačního výboru Dalibor Kratochvíl ze státního podniku Povodí Odry s tím, že se tato významná akce vrací k nám do Moravskoslezského kraje po dvaceti letech: „Naposledy se zde České přehradní dny konaly v roce 1996 v Hradci nad Moravicí, kdy proběhl XXV. ročník této konference. Neskutečných dvacet let sice neznamená v životě přehrad mnoho, ale v oblasti celého vodního hospodářství byl za tu dobu učiněn velký pokrok. Bylo zrekonstruováno několik desítek přehrad, zmodernizovány technologie, zajištěny dálkové přenosy, vytvořeny a na reálných povodňových situacích ověřeny srážkoodtokové předpovědní modely.“

Kromě informací z ČR a okolních států jsou nedílnou součástí také informace z mezinárodních kongresů a činnosti firem v zahraničí. „Tyto poznatky jsou vždy shrnuty v tištěných sbornících a poslední dobou jsou přístupné také v elektronické podobě,“ dodává na závěr Kratochvíl.

Akce je určena nejen odborníkům, ale i příznivcům z řad laické veřejnosti. Všichni jsou srdečně zváni! Podrobnější informace včetně programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…