Povodí Ohře: Zahájení rybářské sezony na Ohři pod Nechranicemi

17.04.2017 7:34

Povodí Ohře zpříjemní rybářům zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. K této příležitosti sníží průtok v Ohři pod vodní nádrží Nechranice ze současných 31 m3/s na 22 m3/s. Nižší průtoky zajistí od 16. dubna 2017 od samého rána do 18. dubna 2017 dopoledne. Rybařit tedy půjde i celé pondělí velikonoční.

Povodí Ohře: Zahájení rybářské sezony na Ohři pod Nechranicemi
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Tradiční událostí sportovních rybářů, které Povodí Ohře napomáhá, je i zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. Po zimní přestávce tak vyrazí spousta vyznavačů rybaření k řece.

Po jarním tání sněhu nebo po vydatnějších deštích jsou průtoky vždy vyšší. Proto není pravidlem, že by Povodí Ohře mohlo odtok z nechranické nádrže omezit v každé situaci.

„Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece. Zmíněných 22 m3/s je prakticky na samé hranici, kdy je to ještě možné,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Vodní nádrž Nechranice je natolik velká a hluboká, že dokáže vodu v Ohři významně přirozeně vyčistit. Voda z nádrže převážnou část roku vytéká ode dna, takže její teplota je na tuto část řeky poměrně vyrovnaná. Pohybuje se od + 2,5 ° C v zimě do + 13 ° C v létě. A právě čistota a teplota vody je to, co dělá pod Nechranicemi z řeky Ohře pstruhovou vodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …