Povodí Ohře: Zahájení rybářské sezony na Ohři pod Nechranicemi

17.04.2017 7:34

Povodí Ohře zpříjemní rybářům zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. K této příležitosti sníží průtok v Ohři pod vodní nádrží Nechranice ze současných 31 m3/s na 22 m3/s. Nižší průtoky zajistí od 16. dubna 2017 od samého rána do 18. dubna 2017 dopoledne. Rybařit tedy půjde i celé pondělí velikonoční.

Povodí Ohře: Zahájení rybářské sezony na Ohři pod Nechranicemi
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Tradiční událostí sportovních rybářů, které Povodí Ohře napomáhá, je i zahájení rybářské sezony na pstruhové vodě pod vodní nádrží Nechranice. Po zimní přestávce tak vyrazí spousta vyznavačů rybaření k řece.

Po jarním tání sněhu nebo po vydatnějších deštích jsou průtoky vždy vyšší. Proto není pravidlem, že by Povodí Ohře mohlo odtok z nechranické nádrže omezit v každé situaci.

„Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece. Zmíněných 22 m3/s je prakticky na samé hranici, kdy je to ještě možné,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Vodní nádrž Nechranice je natolik velká a hluboká, že dokáže vodu v Ohři významně přirozeně vyčistit. Voda z nádrže převážnou část roku vytéká ode dna, takže její teplota je na tuto část řeky poměrně vyrovnaná. Pohybuje se od + 2,5 ° C v zimě do + 13 ° C v létě. A právě čistota a teplota vody je to, co dělá pod Nechranicemi z řeky Ohře pstruhovou vodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.