Pozemkům z budoucí trasy dálnice nalezl ÚZSVM neznámého spoluvlastníka

05.12.2022 22:54 | Tisková zpráva

Trutnov požádal místní ÚZSVM o pomoc při dohledání neznámého spoluvlastníka pozemků. Ty leží na trase, kudy má vést dálnice D11 do Polska.

Pozemkům z budoucí trasy dálnice nalezl ÚZSVM neznámého spoluvlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM proto začal šetřit, kdo spoluvlastní hned pět podílů na potřebných pozemcích. Jejich celková výměra je 2 406 m2 a leží v Lamperticích v místech, kde je plánovaná výstavba dálnice do Polska.

Úřad prověřil doklady z katastru, archivy a zažádal i o osobní informace z evidence obyvatel Ministerstva vnitra. Z doložených informací se zjistilo, že daná osoba se v minulosti odstěhovala na Slovensko a tam v roce 1974 zemřela. Trutnovský ÚZSVM poté podal návrh na projednání dodatečného dědictví. V něm bylo soudem rozhodnuto, že majitelem se stal dědic původního nedostatečně identifikovaného vlastníka. S nimi může nyní Trutnov začít jednat o prodeji.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

Nemovitosti s nedostatečně identifikovatelným vlastníkem – jedná se o nemovitosti, u kterých v katastru nemovitostí není dostatečně určitě uveden jejich vlastník. Zejména to jsou případy, kdy nemovitost vedená v katastru nemovitostí nemá zapsaného žádného vlastníka (tj. není zapsána na žádný list vlastnictví) a dále nemovitosti vlastníků, kteří v katastru nemovitostí uvedeni sice jsou, ale zápis neumožňuje jejich dostatečnou identifikaci.

Seznam tzv. nedostatečně identifikovatelných vlastníků zveřejňuje ÚZSVM na svých webových stránkách. Obsahuje údaje o 240 tisících nemovitostech, z toho je 230 tisíc pozemků a 8,5 tisíce staveb. Nedostatečně identifikovaných fyzických osob se v něm nachází zhruba 160 tisíc a přibližně 1 600 právnických osob. Kolem 11 tisíc položek je zapsáno na zcela neznámé vlastníky. Další informace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…