Poznejte čínskou kulturu na nedělním festivalu v Náprstkově muzeu

14.06.2016 20:54

Národní muzeum zve velké i malé návštěvníky na nádvoří Náprstkova muzea asijských, afrických a amerických kultur, kde se v neděli 19. 6. 2016 bude konat festival oslavující čínskou kulturu.

Poznejte čínskou kulturu na nedělním festivalu v Náprstkově muzeu
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Festival se uskuteční jako doprovodný program k právě probíhající výstavě Říše středu. Návštěvníci se mohou těšit na taneční a hudební představení, ukázky čínského bojového umění, přednášky, workshopy, výtvarné dílny pro děti i ochutnávky tradiční čínské kuchyně. Festival čínské kultury je součástí cyklu Barevné nádvoří, který je zaměřen na představování mimoevropských kultur české veřejnosti zábavnou a poutavou formou. Vstup na festival, kromě workshopu malovaní masek a kaligrafie, je zdarma.

Na Festivalu čínské kultury budete moci poznat první nejlidnatější zemi světa všemi smysly. Součástí programu je totiž možnost po celý den ochutnávat čínské gastronomické speciality, které potěší chuťové pohárky milovníků asijských jídel, zaposlouchat se do ukázek tradiční čínské hudby či zhlédnout několik překrásných čínských tanců, včetně tzv. Lvího tance na zahnání zlých duchů a přivolání štěstí. Během dne se můžete seznámit také s různými styly čínského bojového umění a na workshopech se sami zapojit a cvičení si vyzkoušet. Těšit se můžete i na výtvarné dílny pro děti a workshopy pro dospělé, kde se můžete naučit základům čínské kaligrafie či si vyrobit masku inspirovanou čínskou operou. Zajímavosti a zkušenosti z této země budou podány prostřednictvím několika přednášek. Na festival je jako vždy vstup zdarma.

Nedělní Festival čínské kultury je součástí cyklu Barevné nádvoří, který pořádá Náprstkovo muzeum již třetím rokem. Návštěvníkům byly v minulých letech úspěšně představeny například japonská a latinskoamerická kultura, kultura himálajského království Bhútán či kultura indická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…