Pražané už „Ví, proč volit“ do Evropského parlamentu

13.05.2014 21:06

Ve středu 7. 5. 2014 se uskutečnila již jedenáctá koncertně-informační zastávka festivalu „Vím, proč volím On tour“. Tentokrát se rozeznělo Palackého náměstí v Praze.

Pražané už „Ví, proč volit“ do Evropského parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Od tří hodin odpoledne se na Palackého náměstí začaly dít věci. I když se zdálo, že počasí akci nedopřeje klidného průběhu, opak byl pravdou. Nakonec se vyčasilo a kampaň tak mohla plnit vesele svůj účel. Tím je zejména zprostředkovat mladým voličům informace o volbách do Evropského parlamentu. Snaha projektového týmu „Vím, proč volím“ spočívá v osvětě veřejnosti, v předání informací proč je důležité volit, jak Evropský parlament ovlivňuje náš každodenní život, jaký je mechanismus volby samotné a hlavně jaké jsou kandidující strany za Českou republiku. Na webu www.vimprocvolim.cz je možné nahlédnout kompletní kandidátky všech registrovaných stran usilujících o zvolení do Evropského parlamentu. Stránka nabízí voličům objektivní, přehledné a komplexní informace k tomu, aby se mohli snáze rozhodnout, zda a koho volit.

Informační servis na festivalu podpořili i zástupci Informační kanceláře Evropského parlamentu. O možnostech studentských výhod ze strany Evropské unie informovali členové projektového týmu karet EYCA (Evropská karta mládeže) a delegátka Ligy mladých voličů.  

Na festival byly pozvány všechny kandidující politické strany, jejichž kandidáti do parlamentu zde mohli diskutovat jak přímo osobně s voliči, tak prostřednictvím moderované debaty na pódiu. Pražského koncertu se zúčastnili kandidáti a kandidátky z následujících stran: KDU-ČSL, Piráti, Republika, Strana Zelených a TOP 09.  

Bohatou informační část doplnily koncerty populárních skupin a interpretů. Během odpoledne postupně vystoupili žatečtí rappeři PJ&J-Bez, Electro Swing Gang se sekcí živých dechových nástrojů, pop-rockoví Ready Kirken a na závěr multiinstrumentální performer Voxel.

Zábavný kvíz o pěkné ceny, dětský koutek, stolní fotbálky, koncerty a zajímavé informace o Evropské unii a volbách do stěžejního zákonodárného orgánu EU. Tak se dá shrnout příjemné odpoledne aktualizující u českých voličů povědomí o tom, že již 22. a 23. května 2014 proběhnou v České republice volby do Evropského parlamentu.

Alena Hosnedlová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…