Pražské služby: Sběrné kontejnery slouží výhradně k odkládání odpadu

09.06.2014 17:20

V návaznosti na nedávné události Pražské služby zdůrazňují, že sběrné nádoby slouží pouze k odkládání odpadu a jejich užívání k jiným účelům není dovoleno. Apelujeme, aby lidé kontejnery nepoužívali k přespávání nebo k úkrytu před špatným počasím. Hazardují tak se svým zdravím.

Pražské služby: Sběrné kontejnery slouží výhradně k odkládání odpadu
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

Obecně závazná „Vyhláška 5/2007“ platná na území hlavního města Prahy říká, že do sběrných nádob lze ukládat pouze složky odpovídající označení sběrné nádoby. Užívání sběrné nádoby pro jiné složky odpadu a jinému účelu není dovoleno.

Osoby, které se i přes zákaz rozhodnou kontejner využít k přespání, nemohou spoléhat na to, že osádka popelářského vozidla zjistí jejich přítomnost v kontejneru. „Zdůrazňujeme, že podle provozního řádu systému nakládání s komunálním odpadem a jeho složkami v hl. Praze je osádce svozového vozidla nařízená zběžná vizuální kontrola před naložením obsahu sběrných nádob za účelem zjištění znečištění obsahu sběrných nádob,“ vysvětluje tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Technologický postup při odvozu komunálního a živnostenského odpadu sběrnými vozy popeláři nařizuje přisunutí popelové nádoby, z místa přistavení, ke sběrnému vozu k ramenům vyklápěče a položení je na příslušné segmenty. Popelář v souladu s návodem k obsluze „Ovládání nástavby“ provede vysypání odpadu do násypné vany víka sběrného vozu. V případě poruchy automatického stlačování provede popelář stlačení odpadu ručním ovladačem. Popeláři nesmí stlačovat ani jinak manipulovat s obsahem nádob.

„Naši zaměstnanci nesmí přijít do kontaktu s opadem. V minulosti došlo k několika poranění popelářů, a tak se obsah sběrných nádob kontroluje vizuálně. Lidé by se měli opravdu dobře rozmyslet, zda noc strávená v popelnici jim stojí za případné závažné poraněni nebo smrt,“ doplňuje Radim Mana.

V současné době hledají Pražské služby efektivní řešení a možnosti, jak takovým nešťastným událostem předcházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…