Pražský dopravní podnik: Muzeum MHD, historická linka č. 91 a lanovka v ZOO zahájí novou sezonu

23.03.2016 21:42

Během letošní sezony Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) opět nabídne cestujícím i fanouškům hromadné dopravy některé populární aktivity. Po zimní přestávce se znovu otevře Muzeum městské hromadné dopravy ve vozovně Střešovice, na koleje se vrátí historická tramvajová linka č. 91 a v provozu bude také lanová dráha v pražské ZOO.

Pražský dopravní podnik: Muzeum MHD, historická linka č. 91 a lanovka v ZOO zahájí novou sezonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Muzeum Městské hromadné dopravy opět otevře své brány v pátek 25. března 2016. Zimní provozní přestávku jeho zaměstnanci využili k inovaci expozice a přidali během ní jeden nový exponát. Tím se stal všem cestujícím velmi dobře známý svářečský vůz Praga V3S, který DPP využívá již 60 let. Muzeum je otevřené každý víkend a státní svátek od 25. března do 17. listopadu 2016, a to od 9.00 do 17.00 hodin.

„Historie pražské hromadné dopravy je nesmírně zajímavá a dlouhá. Každoročně proto muzeum přiláká v průměru 21 000 návštěvníků z řad obyvatel i návštěvníků Prahy včetně zahraničních turistů. To je pro nás motivací i závazkem k tomu, abychom jeho vybavení neustále inovovali a každou sezonu přidávali nové exponáty,“ řekl Milan Pokorný, vedoucí jednotky Historická vozidla.

Spolu se zahájením nové sezony v Muzeu MHD vyjede znovu do pražských ulic historická tramvaj na nostalgické lince č. 91. Pražské koleje bude brázdit každý víkend a svátek mezi 12.00 a přibližně 17.35 hodin (v totožném období s Muzeem MHD, tj. od 25. března do 17. listopadu 2016). Více informací včetně trasy naleznou zájemci zde: http://www.dpp.cz/nostalgicka-tramvajova-linka-c-91/.

Již ve čtvrtek 24. března 2016 bude po zimní údržbě znovu uvedena do provozu také populární turistická atrakce v ZOO Praha – zdejší lanová dráha, spojující horní a dolní část. Jízdné činí 25 Kč za jednotlivou jízdu (nahoru nebo dolů) pro cestujícího staršího 6 let. Děti do 6 let se přepravují zdarma. Za příznivých povětrnostních podmínek bude jezdit každý den až do 1. ledna 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…